Om Google


Google er et amerikansk selskap som driver mange tjenester på Internett, hvorav de fleste er gratis. Den mest kjente er søketjenesten deres, Google Søk (google.no). Google alene genererer mer enn halvparten av all søkemotortrafikk på internett.

«Søkemotor» er en betegnelse for en type programvare som leter frem nettsider på Internett som samsvarer med et gitt søk, og rangerer disse etter hva den oppfatter som mest relevant.
Eksempel på andre søkemotorer: Yahoo, Kvasir, Bing og Rubrikk.

Hvorfor er Google den foretrukne søkemotoren? Fordi deres formål er å gi deg som bruker de aller mest relevante nettsidene i forhold til søket du har gjort.
Når du selv gjør et søk på Google, hvor ofte blar du videre til side 2? Sjeldent.

Slik fungerer søkemotorer

Søkemotorer er stadig i utvikling, og de fleste har utviklet seg og tatt i bruk andre, bedre teknikker i tillegg til de som er beskrevet her.

De forskjellige søkemotorene er ulikt utformet, men det er to ting de ikke klarer seg uten: en søkerobot og en indeks (søkemotor). Søkeroboten leser en nettside, identifiserer eventuelle linker, og følger en av de mulige linkene videre. Søkemotorer har gjerne også en database med nettsider de tidligere har besøkt, som de besøker igjen etter en viss tid. Indeksen er som en indeks bakerst i en bok, bare mye større. Den består av alle ordene som den har kommet over på alle nettsider den har besøkt. Hvert av ordene i indeksen har en liste over alle nettsider der ordene forekommer.

Når søkeroboten leser en ny nettside, legges den til i søkemotoren: Søkemotoren registrerer alle ordene som forekommer i dokumentet/nettsiden og blir dermed ”søkbar”.

0nordmenn søker på nettet hver dag
0prosent av norske søk skjer på Google
0daglige Google-søk i Norge
0norske søketreff på "kaffe"
0søk på snekkertjenester hver måned

Google i Norge

Har det noen ganger slått deg hvor mange Google-søk som gjøres daglig i Norge?

Bare i Norge gjøres det over 50 millioner søk hver dag. At Google er verdens største søkemotor er ingen hemmelighet, og i Norge har Google over 90 % av alle søk som gjøres daglig. Men det du kanskje ikke har tenkt på er at dette gjør Google til verdens største markedsføringskanal.

Av de ca 3.5 millioner mennesker i Norge som bruker Internett hver dag bruker ca 85 % av dem en søkemotor en eller flere ganger i løpet av dagen. Dette betyr en potensiell rekkevidde på over 3 millioner nordmenn – hver dag!

Kanskje du bør endre ditt syn på søkemarkedsføring med disse tallene i bakhodet! Flere studier viser at over 90 % søker i en søkemotor før de gjør et kjøp. La meg ta et eksempel: i forrige måned ble det gjort over 100.000 søk som har med snekker å gjøre. Er det på tide å kaste et lys over hvor godt din bedrift synes på Google?

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X