Hva er Displaynettverket?

Displaynettverket er en samling nettsteder – inkludert bestemte Google-nettsteder som Google Finance, Gmail, Blogger og YouTube – som viser AdWords-annonser. Dette nettverket omfatter også mobilnettsteder og apper. Hvis du noensinne har sett en AdWords-annonse på favorittnyhetsnettstedet ditt eller i Gmail-kontoen din og har lurt på hvordan den kom dit, så vet du det nå: Nettsteder som disse er en del av Googles Displaynettverk. Googles Displaynettverk består av tusenvis av nettsteder globalt og hundrevis i Norge.

Når man annonserer i displaynettverket treffer man brukeren i en annen modus enn ved annonsering på Google søk. Her tenker ikke brukerne på produktene og tjenestene dine i forkant, men ved hjelp av bannerne kan du påvirke brukerne til å bli interesserte. Hovedformålet med denne typen annonsering er nettopp å skape interesse og oppmerksomhet rundt et produkt eller tjeneste.

Når du viser annonser i Displaynettverket, kan du nå frem til mange forskjellige potensielle kunder med ulike interesser, velge hvilke nettsteder eller sider annonsene skal vises på, og engasjere brukere med attraktive annonseformater. I Displaynettverket kan både tekstannonser og bannerannonser brukes.

Målrettingsalternativer

Nå ut til brukere med utgangspunkt i søkeord og emner: bruk innholdsmålretting for å finne de beste plasseringene for annonsene dine i Google Displaynettverk basert på søkeordene dine. Dette kan bidra til at annonsen din vises til en målgruppe som er interessert i virksomheten din, og som med større sannsynlighet vil utføre en handling.

Man kan også velge bestemte nettsteder eller sider. Bruk plasseringsmålretting for å vise budskapet ditt på de nettstedene du mener passer best for virksomheten din. Ved å legge til administrerte plasseringer kan du vise annonsene dine på bestemte nettsteder, i videoer på nettet, i spill, i RSS-strømmer og på mobilnettsteder og i apper du selv velger. Du kan til og med blokkere annonsene dine fra nettsteder du mener er irrelevante.

Google Displaynettverk eksempel
Markert i gul er en bannerannonse gjennom Google Adwords, som vises på dagbladet.no.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X